Giresun’un merkeze bağlı köylerinde yaşayan kadınlar, yaz boyunca tarlalarında yetiştirdikleri sebze, meyve ve evde ürettikleri gıdaları pazarlarda satarak aile bütçelerine önemli katkı sağlıyor.
Giresun’un köylerinde kadınlar, haftanın belirli günlerinde kurulan semt pazarlarında tarlalarında yetiştirdikleri sebze ve meyvelerin yanı sıra, evde ürettikleri süt, yoğurt, peynir gibi gıda ürünlerini satarak geçimlerini sağlıyorlar. 30 yıldır pazarcılık yapan Kıymet Demirel, köylerinde ürettikleri her şeyin organik olduğunu belirterek, “Sabah erken saatlerde tarlalarımdan topladığım ürünleri pazara getiriyorum. Sattığım her şey taze ve organik. Tezgahımda sadece bu yörede yetişen ürünler var” dedi.
Pazarcılıkla ailesinin geçimini sağladığını ifade eden Demirel, “30 yıldır pazarda çalışarak aileme bakıyorum. Pazartesi ve salı günleri pazarda olurken, diğer günlerde ise tarlada çalışıyorum” diye konuştu.
“Kendi ürettiklerimizle yaşayıp, çocuklarımızı büyüttük”
Pazarcılıkla üç çocuğunu büyütüp okuttuğunu anlatan Elmas Atar ise, “25 yıldır pazarcılık yapıyorum. Tezgahımda patates, mısır unu, kabak, fasulye, süt, yoğurt, tereyağı ve peynir gibi ürünler var. Hepsini kendimiz üretiyoruz ve satıyoruz. Pazarcılıkla sadece aile bütçesine değil, aynı zamanda üretime de katkı sağlıyoruz” dedi. – GİRESUN
Haber Kaynak : SONDAKIKA.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
21 Kasım 2024SPOR
21 Kasım 2024GÜNDEM
21 Kasım 2024SPOR
21 Kasım 2024SPOR
21 Kasım 2024GÜNDEM
21 Kasım 2024GÜNDEM
21 Kasım 2024